Bekky uspěla na LZ a zprávy od odchovanců

16.06.2015 14:03

V sobotu 13.6.2015 jsme byli s Bekky na lesních zkouškách v honitbě Kinský Žďár n.S.. Zkoušek se zúčastnilo 10 psů, z toho 2 bordíci. Celou sobotu bylo úmorné vedro přes 30 stupňů, ale pejsci si s tím poradili vcelku dobře, jelikož jich uspělo 9, jeden jezevčík vypadl na odložení. Zkoušky po zásluze vyhrál druhý bordík ( pes ), který měl mimo hlasitosti vše za 4. Bekky pracovala také výborně, ale její hendikep byl vůdce. V pátek večer slavil náš hospodář a kamarád Honza padesátku, na které jsem nemohl chybět. I když jsem to s pitím moc nepřeháněl, tak mě v sobotu nebylo vůbec dobře a jako vůdce bych se ohodnotil maximálně za 2. Hlava byla pouze poloviční a disciplínu slídění a nahánění jsme díky mým chybám měli za 3 a šoulačku jsem totálně zmastil se známkou 1, což nás hodilo do III. ceny. Na barvě Bekky 1x sešla, ale při tom vedru a barvě téměř 8 hodin staré, mělo jedno nebo 2 sejití více pejsků. Pozitivní bylo, že Bekky při barvě pěkně označila a také hlásila mladého výra. Ostatní disciplíny jsme měli za 4 vše navolno a také 2 z hlasitosti, kde Bekky asi na dvaceti metrech hlásila v malém lesíku, při slídění, ale žádnou zvěř nevyhnala, typoval bych, že tam byla veverka. Celkem jsme měli 204 bodů, což na první cenu v pohodě stačilo, ale mnou zkažená šoulačka za 1 nám přinesla pouze III. cenu. Na podzim si LZ asi zopakujeme, protože Bekky má určitě na lepší výsledek.

V minulých týdnech přišly také zprývy o některých našich odchovancích. Majitelé si velice chválili Bucka, který úspěl na zkouškách v norování s plným počtem bodů a je prý také často využívám na dosledy. Majitelka Applíka a Cyra si také velice chválí oba kluky, Applík je hodně využívaný na norování, naháňky, vodu a dosledy, roční Cyr se prý projevuje také výborně, kluci jsou hlasití a připravují se také na zkoušky. Smutná zpráva přišla od majitelky Blitze, který není myslivecky využíván, že prodělal dva záchvaty a pravděpodobně má diagnózu CECS, což je nám líto. Páníček Brita je také velice spokojený a ve svém důchodovém věku prý tvrdí, že lepšího psa neměl. O víkendu jdou na zkoušky v norování, při nácviku Brit pracoval výborně a hodně rychle, přejeme jim ať uspějí. Jinak je Brit také hlasitý a poslušný.

Lovecky se nám také v poslední době dařilo, ulovili jsme 11 mladých lišek a 4 slabé lončáky, takže naše holky si přišly na své a mohly se pěkně vybít a vyřádit.