Nové zprávy

27.02.2018 13:40

Po delší době píši zase nějaké zprávy. V neděli jsme byli krýt naši Celli na Šumavě ve Všerubech u Kdyně. Krycího psa jsme zvolili Arta Hunter Bohemia ( maj. Dana Schrollová ). Art má výborný exteriér, je poměrně malý a téměř všechny zkoušky včetně PZ a všestranných. Celli má také pěkný exteriér, tak by mohla být opravdu pěkná štěňata s výbornými loveckými předpoklady.

Během loňského roku zvládli někteří naši odchovanci další zkoušky z výkonu, především mám zprávy od Déček. Daira, Dorrie, Dasty a Dak zvládli různé typy zkoušek ZN, ZV, BZ, BZH. Chovné podmínky z Déček loni splnila Daira, která byla i vítězem poháru hejtmana pardubického kraje.

S naší Celli jsme na podzim byli na barvářských zkouškách, na kterých jsme uspěli, Celli dostala pohár za třetí místo, zkoušky zvládla ve II. ceně se známkami 3,3,4,4, na první cenu chyběli 3 body.

Od podzimu jsme byli na několika naháňkách a radost nám dělala hlavně Celli, která se svými výkony hodně přiblížila sestře Bekky a na naháňkách odváděla opravdu výbornou práci a za poslední rok hodně dozrála. Před vánocemi Celli rozpáral zadní běh nahoře kňour, rána byla asi 6 -7 cm, ale dnes už je pěkně vyhojená a u hlášení na zalehlou černou si už dělá maličko odstup.