Zprávy o Cyrovi, a naše tři holky

06.03.2015 12:11

Došly zprávy od paničky Cyra a Applíka. Cyr jako jediný pejsek ve vrhu C se podle zpráv vyvíjí velice slibně a se starším bráchou Applíkem tvoří výbornou loveckou dvojici. Cyr už má za sebou několik naháněk, dobře se vrací a hlásí na stopě i u kusu, což je výborné. Za práci obou bráchů na naháňkách byla také panička pasována na nejlepšího psovoda. Takovéto zprávy vždy potěší každého chovatele.

Naše holky se všechny tři hárají, takže jsme maličko omezili vycházky do honitby a jsou více pod kontrolou. Ve středu jsem večer na poli postřelil lončáka, v běhu asi na 120 m jsem se maličko opozdil a trefil ho naměko, takže po delší době zase práce pro Byru a Bekky. Lončák vůbec nebarvil, ale holky si okamžitě našly stopu a asi po 50 m v huštině začaly hlásit, Bekky jen občas, což bylo známkou, že lončák je již zhaslý. Holky dosled vypracovaly výborně a dostaly pochvalu a pamlsek.

Naše nejmladší Celli měla 8 měsíců a pomaličku se u ní začínají také probouzet lovecké vlohy. Lončáka také s chutí trhala, ale nehlásila. Na nedělní odpolední vycházce v honitbě poprvé hlásila čerstvou srnčí stopu. Nejvíc ji asi prozatím rozpálil zajíc, kterého jsme našli sraženého na silnici. Celli je pořád hodně štěněcí, v lese si mě hlídá a moc daleko neodbíhá, zato je výborně poslušná. Lovecky se asi bude vyvíjet pomaleji, Bekky byla v jejím věku nezkrotná dračice.