Bekky a Byra aportovaly kachny

17.09.2013 13:33

V sobotu jsme měli první hon na kachny. Na hon přijelo 10 stálých hostů z Rakouska, kteří k nám jezdí již víc než 10 let. Všichni rakouští kolegové berou na hon své ohaře, někteří mají i dva, takže na honu bylo asi 15 ohařů, kvůli kterým na hon rakušané jezdí. Z tohoto důvodu jsem nechal Byru a Bekky doma a vzal je až na večerní tah. Na honu bylo na výřadě 88 kachen. Večerního tahu se již účastnili pouze naši členové, kteří také v hojném sebou vzali své čtyřnohé miláčky. Na hahu se ulovilo asi 60 kachen, Byra a Bekky za světla aportovaly 5 kachen a docela se předháněly, která dříve. S Bekky jsem trénoval aport s kachnou na rybníku již po obědě a pracovala s velkou radostí a kachny vynášela z vody pěkně k noze na hráz rybníka, v 6 měsících je to naše šikulka.

Ve středu jsem ulovil sele divočáka, na kterém se naše holky opět pěkně vyřádily, Byra pěkně hlásila, ale Bekky jen vrčela a trhala.

Chodíme s Byrou a Bekky denně na procházky do lesa, aby se trošku vyběhaly. Od pondělí již jedu na první pozvání na jelena do Slavkovského lesa, další týden na Doupov a následně na sikáče do Toužimi. Začíná totiž pro mě ta nejhezčí část roku - jelení říje. Následující měsíc budou mít naše holky maličko vycházkový půst, protože nebudu moc doma, ale potom si vše vynahradíme na naháňkách.