Byra 54. den březí, zprávy o Argo a Aggy

14.03.2013 12:36

Včera jsem dostal zprávy o fenkách z loňského vrhu Argo a Aggy, potěšující zpráva byla především o hlasitosti obou fenek. Mám radost, že celý loňský vrh je hlasitý a i ostatní lovecké vlastnosti včetně ostrosti jsou výborné, uvidíme jak se štěňatům bude dařit na letošních zkouškách a výstavách, hlavně bude záležet na jejich pánečkách jak je zvládnou připravit. 

Dnes má Byra 54. den březosti, má bříško jako melounek a když leží tak už má velký problém se postavit. Hodně teď odpočívá a večer chodíme na procházky kde se trošku probere a občas se snaží i o klus, ale s tím bříškem to moc nejde. Oproti loňsku pořád pěkně žere. V posledních dnech se jí pěkně udělaly mléčné žlázy, dá se říci, že je na porod již připravena. V úterý jsem ji převážil a za březost přibrala již 4 kg, což nabrala jen na břichu. V loňském roce rodila 59. den což bude v úterý a předpokládám, že to určitě nebude protahovat, takže kolem Josefa by již měla štěňátka být na světě. Doufám, že vše zvládneme poslední dny v pohodě.

K dnešnímu dni máme již předběžně zadány 3 štěňátka. Až se štěňátka narodí a budeme znát počet a pohlaví, tak dáme teprve inzeráty na prodej štěňat.