Lovecky úspěšný minulý týden

18.09.2014 13:24

Minulý týden se na nás usmálo lovecké štěstí a Diana nám dopřála ulovení jednoho lončáka na průseku v kukuřici a v neděli ráno jsem ulovil v lesní části honitby laň. Vysoká se začíná pomaličku vracet na říji, takže věříme, že se nám letos podaří ulovit i nějakého jelena. Na jaře se u nás drželo cca 35 kusů vysoké a způsobily značné škody loupáním na jedlích a borovicích. Byra, Bekky i malá Celli měli jako vždy z úlovků velkou radost a především laň braly pěkně za hrdlo a také hlásily. Přidala se i Celli, ale ta trhala zadní běhy.

Celli se nám začíná také pěkně vybarvovat, je docela až moc ostrá. Chtěli jsme klidnějšího a méně ostrého psa než je Byra a Bekky, ale prozatím to vypadá, že Celli z nich bude nejostřejší, no musíme ji pomaličku krotit, protože si nenechá ani nic vzít a okamžitě vrčí. Bekky už má od ní také pěkně pokousané slechy i krk, ale prozatím jí to docela toleruje. Pokud si Celli začne dovolovat na mámu Byru, tak ta ji hned usadí. Příslibem je, že Celli docela pěkně hlásí, tak věřím, že z ní vyroste dobrý pomocník a rozšíří tak naši loveckou smečku, nos má také výborný.

V neděli odjíždíme do pátku na každoroční loveckou dovolenou na Doupov, takže holky budou skoro celý týden bez vycházek do lesa, o to větší budou mít radost až se vrátím. Věřím, že příští týden bude pěkné počasí a že si jelení říji opět pěkně užijeme a také příjdou i úlovky, ale to už je o štěstí.