Nové zprávy o štěňatech - radostné i smutné, naháňka Doupov

15.01.2014 13:58

V pátek se nám ozval majitel Brita a zdělil nám samé příjemné zprávy. Brit jako ostatní sourozenci má vlohy pro výborného loveckého psa, je ostrý, hlasitý na stopě zvěře, do 5 minut se vrací, má rád vodu, poslušný na řemeni, jen v necelých 10 měsíců pořád doma něco kouše a trhá, ale z toho vyroste. Velikostně je cca kolem 8 kg.

V sobotu jsme byli celá naše skupina, která byla na jelení říji na Doupově, na závěrečné naháňce na LS Valeč. Naháňka měla jak již každoročně velice dobrou úroveň a organizaci, ve dvou konaných lesních lečích bylo i přes pokročilý datum a po již několika naháňkách spousta vysoké zvěře evropské i sičí. Divočáků bylo letos méně jelikož není sních a drží se u krmných linek v nekonečných Doupovských křovinách. Na naháňce bylo uloveno 20 ks vysoké, 2 divočáci a 2 lišky. Večerní poslední leč s pasováním lovců jelenů a s mysliveckým soudem, za troubení doupovských trubačů měla také tradičně vysokou úroveň.

V neděli nám zavolal velice smutnou zprávu majitel Báry. V týdnu našel ráno v kotci Báru bez známky života. Příčinu úmrtí nezná, den předtím na ní nic zvláštního nepozoroval. Je to veliká ztráta a smutek pro majitele, který se Báře velice věnoval, dělala mu jen radost a měla výborné lovecké i exteriérové předpoklady. Z vlastní zkušenosti vím co to je přijít o výborného mladého psa, před rokem 2.1.2013 jsme pochovali naši Sáru.