Výstavy, zkoušky, krytí

28.04.2014 14:22

Na mezinárodní výstavu do Budějovic jsme v sobotu s Bekky nejeli, protože se hárala a v pátek měla asi nejlepší dny. Na výstavě byl bratr Bekky Ben a uspěl s hodnocením VD. Ben je také docela vysoký, jsou si s Bekky vzhledově podobní, jsou hodně po tátovi Donnovi. S majitelem Bena jsem v sobotu hovořil, připravují se teď na zkoušky vloh a na lesní zkoušky, podle informací si Ben vede při nácviku výborně a své výborné lovecké vlohy již prokázal při práci v honitbě a na naháňkách.

Bekky jsem dnes přihlásil na zkoušky vloh, které budou za měsíc, všechny disciplíny ZV zvládá výborně, pouze hlášení v poli na zajíce je přerušované na 3, v lese na divočáky a na srnčí stopě hlásí čtyřkově, uvidíme na co na zkouškách narazíme. Příští týden začneme cvičit na umělé noře a přihlásíme se na zkoušky, které jsou v polovině června.

Minulou neděli se také začala hárat Byra, mají to vždy s Bekky společně. Dnes má 9 den a tak jsme se dohodli s majitelem Donna, že dnes přijedeme na krytí. Předchozí dvě krytí byly také 9 den hárání, a v obou vrzích bylo 9 štěňátek. Zvolili jsme opět na krytí Donna Lovecké srdce, protože štěňata z obou předchozích vrhů mají vynikající lovecké vlastnosti, vynikají svojí hlasitostí a ostrostí, a všem svým majitelům, kteří je využívají v myslivosti přináší spoustu krásných zážitků a radostí při výcviku, zkouškách, lovech a dosledech. Věřím, že se krytí povede a Byra přivede na svět pár dalších výborně pracujících bordíků.

Na zkoušky se podle informací od majitelů připravují i další štěňata z vrhu A i B, jak se jim bude dařit napíše v dalších novinkách a zkoušky dopisuji k jednotlivým štěňatům v rubrice odchovy a štěňata.