Zprávy o Báře, Byra s Bekky a liška, Andy cvičí na noře

03.06.2013 15:37

Přišly nové zprávy o Báře a páníček jí jen chválí. Bára je kamarád s ohařem Arisem, kterého se prý vůbec nebojí, chodí s páníčkem na procházky do revíru a je velice živá. Radost pánovi udělala i u uloveného srnce na kterého štěkala a následně ho trhala za slecho. jenom prý maličko zlobí paničku, protože jí dělá "pořádek" na zahrádce a v kytičkách. Fotky jsem dal do fotogalerie.

My už chodíme s naší Bekky také dva týdny na procházky do revíru a mohu říci, že se již pěkně odvažuje a všechno musí prozkoumat. Již několikrát potvrdila při nasazení na stopu, že bude mít výborný nos. V sobotu večer jsem na šoulačce postřelil starého lišáka, kterého jsem následně s Byrou dohledal, ale než Byra ukončila jeho trápení tak ji stačil na hlavě dost pokousat. Měla asi 6 kousanců, které jsme večer vydesinfikovali, ale včera měla celou hlavu pěkně oteklou. Radost nám udělala Bekky, která kolem lišáka běhala kolem dokola a střídavě vrčela a štěkala, ale zakousnout se do lišky se ještě neodvážila.

Radek byl včera a Andym na nácviku norování na umělé noře. Zpočátku měl prý snahu jít povrchu nory, ale po nasazení do vsuku odváděl dobrou hlasitou a agresivní práci. Časy měl asi 11 a 12 vteřin. Teď už musí do zkoušek doladit jen ten nástup do nory, jinak Andy pracuje v noře výborně.